D2manage
товарно-фінансовий облік в закладах громадського харчування

Калькуляційно-технологічна карта може містити необмежену кількість інгредієнтів, напівфабрикатів або страв з необмеженою глибиною закладання, реєструється історія зміни калькуляціонно-технологічних карт.
Розрахунок вартості здійснюється в закупівельних цінах та в облікових цінах необмеженої кількості категорій, пов'язаних з обліковими підрозділами (наприклад, облікові ціни моркви в калькуляційній карті супу та морквяного фрешу можуть відрізнятися).
Зміна ціни інгредієнта викликає автоматичний перерахунок пов'язаних з ним калькуляційних карт.


Реєстрація операцій руху товарів передбачає всі особливості обліку в громадському харчуванні - реєстрація упаковок, терміну придатності і т.п.
Всі рухи артикулів реєструються у вхідних цінах та облікових цінах кожного підрозділу.
Вхідні ціни реєструються прибутковими документами або розраховуються автоматично при реєстрації інвентаризаційних надлишків. Списання собівартості товарних залишків здійснюється з урахуванням собівартості кожного окремого постачання.


Операція «Розробка» головним чином призначена для оприбуткування інгредієнтів закупленого подуктового набору в тих випадках, коли цей набір неможливо зафіксувати в технологічній карті. Так, м'ясна туша оприбутковується у вигляді м'яса, сала, кісток і т.п. за результатами фактичної розробки.
Взагалі, операція «Розробка» являє собою дуже затребуваний універсальний інструмент вирішення локальних проблем у товарному обліку - у будь-який момент часу на будь-якому виробничому підрозділі однією операціеєю можна замінити довільний набір страв і напівфабрикатів на довільний набір інгредієнтів та навпаки.